Invloed uitoefenen

U wilt invloed uitoefenen op politieke en ambtelijke besluiten? Dat doet u door uw stem te laten horen. Of het nou om Den Haag, Brussel, gemeente of provincie gaat: met een inhoudelijke bijdrage aan het beleidsvormingsproces maakt u zelf het verschil. In het belang van uw onderneming, branchevereniging, NGO of overheidsorganisatie. Public Matters is een public affairs en lobbyadviesbureau dat ondersteunt bij het managen van stakeholders die voor u van belang zijn. Wij adviseren hoe u een sleutelpositie kunt verwerven in de politieke, bestuurlijke en publieke arena. Dit doen wij resultaatgericht, effectief en creatief. En ook full-service: van advies tot strategische monitoring, van trainingen op-maat tot organisatieadvies.Door enerzijds uw eigen ambitie te framen en anderzijds ontwikkelingen om u heen te duiden, kunt u alle stakeholders die uw licence-to-operate bepalen, managen. Het is de kernexpertise van Public Matters om u daarbij te adviseren.

Vertrouwelingen die onderling de zaken regelen

20-02-2017 Het was een goed idee van politiek verslaggever Ariejan Korteweg van de Volkskrant en freelance-journalist Eline Huisman: in een serie krantenartikelen en een blog laten zien hoe lobbyisten op het Binnenhof hun werk doen, hoe effectief ze zijn en hoe ze in hun maag zitten met de vaak dubieuze reputatie die ze hebben.
Verder lezen »

Inschrijven voor de workshop effectief lobbyen

19-02-2017 In de aanloop naar een nieuwe Regering organiseert Public Matters op 5 april 2017 opnieuw de workshop "Effectief lobbyen", een eendaagse workshop met open inschrijving.
Verder lezen »

Initiatiefnota Lobby in Daglicht

14-02-2017 Vandaag stemde de Tweede Kamer over de moties die werden ingediend tijdens het notaoverleg over de initiatiefnota 'Lobby in Daglicht' van PvdA Kamerleden Lea Bouwmeester en Astrid Oosenbrug. In deze Nota doen zij 14 voorstellen met als doel tot transparantere belangenbehartiging te komen. De voorstellen zijn gericht aan Kabinet, Kamer en de beroepsgroep van lobbyisten.

 
Verder lezen »

Borst en Gaemers nemen Machiavelliprijs in ontvangst

08-02-2017
Op 8 februari 2017 hebben Hugo Borst en Carin Gaemers de Machiavelliprijs 2016 in ontvangst genomen. Zij ontvingen de prijs, omdat ‘zij met hun manifest ‘Scherp op Ouderzorg’ de meest effectief communicerende actiegroep van de laatste tijd vormen’, aldus het juryrapport. Public Matters is hoofdsponsor van de stichting Machiavelli.
Verder lezen »